Yhteystiedot

Asko Juuti
Saarikontie 8
40950 Muurame
040 565 3364
asko.juuti@kolumbus.fi

Uusimmat kirjoitukset

Uutiset

8.6.2017Muuramen kunnanvaltuuston valintojaLue lisää »19.12.2015KunniamerkkiLue lisää »

Uuden valtuuston kokous lähestyy

Share |

Sunnuntai 18.1.2009 klo 11.31


Terve taas. Syksyn vaalien jälkeinen aika on käytetty Muuramessakin puolueiden välisiin neuvotteluihin. Tavoitteena on ollut vaalituloksen jalostaminen vastaamaan kuntalaisten tahtoa mahdollisimman hyvin luottamuspaikkojen jaossa. Neuvottelut ovat tähän asti olleet aidot neuvottelut. Sanelupolitiikkaan ei ole vielä kukaan sortunut. Myös pienet ryhmät on huomioitu. Neuvottelujen tulos vahvistettaneen valtuuston kokouksessa 26.1.09.

Uusi lautakuntarakenne pääsee tuon valtuuston kokouksen jälkeen käytännön testiin. Odotan sitä innolla, koska lautakunnat on nyt rakennettu asiakokonaisuuksien kautta. Näin toivottavasti niin kuntalaisille, kuin myös meille päättäjille avautuu päätösten vaikutusten kokonaisuus paremmin. Nyt pitäisi sitten kipin kapin myös virkamiesorganisaation hallinto rakentaa lautakuntarakennetta tukevaksi. Muutoksella on kovat haasteet talousmyllerryksen vuoksi. Muuramekaan ei nimittäin selviä ilman ongelmia tämän amerikkalaisten vapaan talouden ihannoijien hölmöilyjen seurauksilta.

Paras-hankkeen on toimenpiteet on myös vielä kesken. Muun muassa meidänkin terveyskeskuksen kuntayhtymään on Jyväskylä ihan virallisestikin tullossa Korpilahden tilalle. Seuraavan kahden vuoden aikana pitäisi perusterveydenhuollossa saada aikaan pitkän tähtäimen ratkaisu, jolla toteutetaan Paras-lain vaateet 20000 asukkaan vähimmäistavoitteesta terveyspalvelujen järjestämisessä. Onko se järkevää, en tiedä. Suuruuden ekonomia ei mielestäni ole ainoa totuus. Pienemmässäkin mittakaavassa voidaan saavuttaa hyviä tuloksia järkevillä ratkaisuilla.

Haasteita siis riittää. Nyt onkin tärkeää, ettei kukaan muuramelainen sorru pikkupolitikointiin. Kaikki voimavarat on suunnattava oikeisiin asioihin niin, että saamme aikaan tulevaisuuden Muuramelle ja meille kaikille muuramelaisille hyvän ja turvallisen jatkon. "Mahdollisuuksien Muurame" ei saa jäädä jatkossakaan tyhjäksi sloganiksi. Meillä todellakin on kaikki edellytykset olla loistava esimerkki hyvästä kunnasta koko Suomelle ja jopa maailmalle. Meidän on vain edistettävä edelleen luottamuksen ilmapiiriä kaikessa asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa. Jos joku toimii toisin, tuntekoon sen nahoissaan. Yhteisöllisyyden vahvistaminen on paras keino muuramelaisuuden juurien rakentamiseen jatkossakin. Tehdään siis niin.