Yhteystiedot

Asko Juuti
Saarikontie 8
40950 Muurame
040 565 3364
asko.juuti@kolumbus.fi

Uusimmat kirjoitukset

Uutiset

8.6.2017Muuramen kunnanvaltuuston valintojaLue lisää »19.12.2015KunniamerkkiLue lisää »

Suomen kilpailukyky

Share |

Torstai 10.3.2011 klo 11.42 - Asko Juuti


Paljon EK:n parjaama Suomen kilpailukyky ei taidakaan olla ihan hunningolla. Näin totesi eilen Mtv3:n ohjelmassa eduskunnan puhemies Sauli Niinistö. Hän on muuten ay-liikkeen ja demareiden lisäksi ainoa, joka tämän tunnustaa.

Niinistö kommentoi yrittäjien valittaessa työllistämisen vaikeutta ja kalleutta.  Hänen mukaansa Suomi ei olisi noussut lamasta näin nopeasti, jos maan kilpailukyky olisi ollut huono. Näin on ja se on syytä takoa myös EK:n päähän niin, että uppoaa. Emme voi mennä mukaan samaan pääomatalouden ihannointiin, jossa poliittinen päätöksenteko ottaa huomioon vain omistavan, rikkaan luokan näkemykset. Siitä ei hyvä seuraisi. Nyt on Helsingin päässäkin kaikkien otettava lusikka käteen ja syötävä yhteistä soppaa. Se on ainoa keino parantaa tilannetta nykyisestäänkin.

Ja toiseksi rahamarkkinoille on sälytettävä vastuu, jos peli karkaa käsistä. EU:n on siis pidettävä kaikkien kansalaistensa puolta. Ei ainoastaan maattoman ja kasvottoman rahan puolta. Julkinen sektori ei myöskään voi olla puskuri, jos muualla hölmöillään. Tässä terveisiä mm. Kiviniemelle, kun lähtee keskustelemaan EU:n talousvastuista ja kilpailukyvystä.