Yhteystiedot

Asko Juuti
Saarikontie 8
40950 Muurame
040 565 3364
asko.juuti@kolumbus.fi

Uusimmat kirjoitukset

Uutiset

8.6.2017Muuramen kunnanvaltuuston valintojaLue lisää »19.12.2015KunniamerkkiLue lisää »

Sisä- vai ulkokehällä

Share |

Perjantai 12.10.2012 klo 22.56 - Asko Juuti


Nyt on tullut selväksi, mitä Kokoomus ei halua. Tai siis Kokoomuksen oikeistosiiven takap..., siis taustahenkilöt eivät halua.

Se on se porukka, jota voi jatkossa kutsua Nizzan klubiksi. He eivät halua, että arvopaperipeli joutuisi tulemaan päivänvaloon. He eivät myöskään halua, että arvopaperipelin pelaajat joutuisivat itse kantamaan vastuun peliin kuuluvista riskeistä. 

Sanoisin, että on muuten itsekästä ja vastuutonta porukkaa. Heidän mielestään Suomesta on syytä lähteä, jos arvopaperikauppaa ruvettaisiin verottamaan 0,1 prosenttia. Siis 1000€ arvopaperikaupasta menisi veroa huikea 1€. On Nallelta kavereineen suhteellisuuden taju hukassa, jos tuo on heidän mielestään maailman loppu. Erityisesti OpPohjolan pääjohtajaa, Reijo Karhista olen pitänyt tähän asti fiksuna miehenä, mutta en pidä enää. On hyvä muistaa, että tavallisessa kaupan käynnissä joka ikinen meistä maksaa tuotteen tai palvelun hinnassa arvonlisäveroa 22 prosenttia. Arvopapereilla käytävää kauppaa ei tällä hetkellä veroteta mitenkään. Ja mistäs se tämäkin talouskriisi on lähtöisin?

Kun nyt kerran olemme päässeet EU:n ytimeen päätöksenteon valmistelussa, ei sieltä ole mitään syytä vapaaehtoisesti ulkoistua. Jos emme ole rahoitusmarkkinaveron valmistelussa mukana, emme saa enää myöhemmin Suomen kannalta tärkeitä näkemyksiä veroon. Tämä tosiasia osoittaa, kenen asialla Kokoomus ja sen taustavaikuttajat ovat. Vain ja ainoastaan omalla asiallaan, ei Suomen kansan asialla. 

Niin. Muuramessakin on syytä katsoa, ettei ulkoistettujen palvelujen tuottajilla ole yhteyksiä veroparatiisiyhtiöihin. Jos on tarpeen ulkoistaa jotain, niin ostetaan palvelut sellaisilta yrityksiltä ja yrittäjiltä, jotka maksavat veronsa Suomeen ja mieluusti vielä Muurameen. Muussa tapauksessa hoidetaan hommat itse.