Yhteystiedot

Asko Juuti
Saarikontie 8
40950 Muurame
040 565 3364
asko.juuti@kolumbus.fi

Uusimmat kirjoitukset

Uutiset

8.6.2017Muuramen kunnanvaltuuston valintojaLue lisää »19.12.2015KunniamerkkiLue lisää »

Kesä luo pohjan vaaleihin

Share |

Perjantai 11.6.2010 klo 23.37 - Asko Juuti


Eletään poliittisesti tärkeitä aikoja. SDP piti oman kokouksensa pari viikkoa sitten Joensuussa ja tekikin sen tyylikkäästi. Vire puolueessa on hyvä ja puoluekokouksen valinnat ja linjaukset vain paransivat sitä.

Vihreät piti oman kokouksensa jo viikkoa aiemmin. Siellä taisi olla aika hämmentynyt tunnelma. Vihreät ovat joutuneet hallituksessa sätkynuken rooliin. Eihän siinä mitä muuten, mutta ihmettelen, kun haluavat jatkaakin siinä roolissa; porvariston vietävänä.

Tulevana "superviikonloppuna" kokouksiaan pitävät Kokoomus, Keskusta ja RKP. Näistä Kokoomuksen ja RKP:n kokouksiin ei sisälly suuria intohimoja. Eikä taida seuraavan viikonlopun Vasemmistoliiton kokoukseenkaan ihmeellisyyksiä liittyä.

Sen sijaan Keskusta käy Jaakobin painia itsensä kanssa. Mitä tehdä, kenen johdolla ja mihin suuntaan? Näitä kysymyksiä Lahdessa ihan taatusti pohditaan joukolla. Sen verran rumasti ovat kannatusluvut kevään mittaan tippuneet. Eräs heidän puoluekokousedustaja kuvailikin tunnelmia vertaamalla johonkin aiempaan kokoukseen, jossa mielipiteitä oli vaihdettu ihan nyrkit ojossa. Antaapa heidän selvitellä omat kuvionsa ihan keskenään ja omalla tyylillään.

Yhteistä näille kaikille kokouksille on kuitenkin se, että niissä linjataan tulevan kevättalven eduskuntavaalien kuvioita ja sen vuoksi ne kaikki ovat poliittisesti mielenkiintoisia.

Nyt kuitenkin nautitaan ensin yyhdessä tästä kesästä. Pidetään lomaa ja kerätään niin henkiset kuin fyysisetkin akut täyteen tulevan talven varalle.

Rattoisia lomakelejä!