Yhteystiedot

Asko Juuti
Saarikontie 8
40950 Muurame
040 565 3364
asko.juuti@kolumbus.fi

Uusimmat kirjoitukset

Uutiset

8.6.2017Muuramen kunnanvaltuuston valintojaLue lisää »19.12.2015KunniamerkkiLue lisää »

Vielä on kesää jäljellä! Lomaa ja lööppejä.

Share |

Tiistai 4.8.2009 klo 16.08


Kelit ei kun paranee ja hyviä lomasäitä on riittänyt pitkin kesää tähänkin mennessä. Oma lomani on jo pidetty ja töissäkin oltu jo useampi viikko loman jälkeen.

Saimme pidettyä pitkästä aikaa koko loman yhtä aikaa vaimoni kanssa. Ei tullut eroa eikä haimatulehdusta. Kävi juuri päin vastoin. Vietimme rentouttavan ja leppoisan loman. Aikataulukiireitä emme huolineet lomalle ollenkaan. Teimme sitä, mikä tuntui minäkin aamuna mukavalta. Suosittelen, näin kannattaa tehdä. Loma meni kyllä nopeasti ohi näinkin mutta stressistä ei ollut tietoakaan loman lopussa. Mitä nyt vähän sen vuoksi, kun piti lähteä töihin.

Politiikan isot pojat ja tytötkin eivät näköjään meinaa oppia läksyjään. Vaalirahoituksesta yms. on ollut julkisuudessa keskustelua jo pidemmän aikaa ja aina vaan uutta kohua pukkaa pitkin kesää. Pelin henkihän on ollut se, ettei kukaan ole saanut keltään mitään ennen kuin toisin todistetaan ja vaikka olisi saanutkin ei se kuulemma aiheuta mitään sidonnaisuuksia mihinkään suuntaan. Uskoo ken haluaa. Minä toimin ainakin niin, että valheesta kiinni jäänyt on menettänyt luottamukseni ja sillä siisti. Miksi valehtelu tuntuu politiikassa olevan enemmänkin meriitti kuin rangaistavaa. Kaiken lisäksi vielä uppiniskaisesti kielletään koko asia, vaikka on jääty niin sanotusti rysän päältä kiinni. Kaiken lisäksi äänestäjät huijataan äänestämään "marttyyri" uudelleen jatkamaan entistä peliään.

Kaikki tämä on omiaan vähentämään luottamusta poliittiseen päätöksentekoon ja sen oikeellisuuteen. Sen seurauksena nukkuvien puolue on ollut jo kauan kaikkien vaalien suurin puolue.

Pitäisi kuitenkin käydä juuri päin vastoin, jos todellista muutosta halutaan saada sekä päättäjiin että päätöksiin. Mitä ryvettyneempää kulloinenkin poliittinen eliitti on sitä innokkaammin pitäisi muutosta siihen hakea äänestämällä aktiivisesti. Silloin on hyvä jäädä kotiin äänestämättä, jos on tyytyväinen tilanteeseen. Miettikääpä tätä seuraavaa poliittista rahoituskohua odotellessa.