Yhteystiedot

Asko Juuti
Saarikontie 8
40950 Muurame
040 565 3364
asko.juuti@kolumbus.fi

Uusimmat kirjoitukset

Uutiset

8.6.2017Muuramen kunnanvaltuuston valintojaLue lisää »19.12.2015KunniamerkkiLue lisää »

Mitä on hyvinvointi?

Share |

Sunnuntai 8.11.2009 klo 15.26


Voihan tämän pistää kateudenkin piikkiin, mutta jotenkin olen ollut huomaavinani, ettei todellista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia saa rahalla. Mitenkäs sitä sitten saa?

Vanha sanonta kuuluu, ettei "raha tee onnelliseksi, mutta se rauhoittaa". Tämän päivän ihmisistä ne, joilla on rahaa (siis oikein kunnolla rahaa) tuntuvat olevan kaikkein rauhattomimpia ja pelkäävät eniten menettävänsä sen mitä heillä on. Miksi näin? Eikö voisi olla edes hetken tyytyväinen siihen, mitä jo on, eikä juosta kieli vyön alla sen perässä, mitä ei vielä ole.

Onnellisuus ja hyvinvointi taitaa löytyä helpommin, jos malttaa välillä pysähtyä tarkistamaan, missä menee ja miten menee. Aika ajoin voisi olla hyvä tarkistaa, kuinka itse voin ja kuinka läheiseni voivat.

Voisimmeko paremmin, jos meillä olisi vähemmän kiire? Huippumuusikko Jukka Perko on opetellut soittamaan nopeita kappaleita hengästymättä laskemalla tahdin niin, että joka neljäs isku lasketaan. Voisiko tätä metodia soveltaa muuallakin kuin musiikissa? Työssä, kotona, harrastuksissa, lomalla, missä tahansa. Silloin, kun tahtia vähän hidastaa, voikin käydä niin, että saakin enemmän aikaiseksi. Happi riittää paremmin, kun ei ole hengästynyt henkisesti eikä fyysisesti koko ajan. Siitä voisi seurata hyvää muillekin kuin meille, koska emme hengästyttäisi lähipiiriämme.

Siispä rauhallista päivänjatkoa sinullekin!