Yhteystiedot

Asko Juuti
Saarikontie 8
40950 Muurame
040 565 3364
asko.juuti@kolumbus.fi

Uusimmat kirjoitukset

Uutiset

8.6.2017Muuramen kunnanvaltuuston valintojaLue lisää »19.12.2015KunniamerkkiLue lisää »

Onni olla suomalainen!

Perjantai 18.3.2011 klo 23.51 - Asko Juuti

Viime viikkojen tapahtumien perusteella meitä on taas muistutettu elämän kovista tosiasioista.

Lue lisää »

Suomen kilpailukyky

Torstai 10.3.2011 klo 11.42 - Asko Juuti

Paljon EK:n parjaama Suomen kilpailukyky ei taidakaan olla ihan hunningolla. Näin totesi eilen Mtv3:n ohjelmassa eduskunnan puhemies Sauli Niinistö. Hän on muuten ay-liikkeen ja demareiden lisäksi ainoa, joka tämän tunnustaa.

Lue lisää »

Hallituksen ohjaus valtionyhtiöissä- juoksupoikien touhua vai...

Maanantai 14.2.2011 klo 19.35 - Asko Juuti

Viimeisimmän hallituksen aikana on tullut selväksi, ettei hallitus edes yritä ohjata valtionyhtiöitä yhteiskuntavastuulliseen toimintaan. Selityksinä vikistään muun muassa maailman markkinatilanteen heikkoutta tai globaalin kilpailun kovuutta. Jopa yhteistoimintalain noudattamista ei viitsitä valvoa.

Lue lisää »

Kiitos luottamuksesta!

Maanantai 15.11.2010 klo 22.21 - Asko Juuti

Seurakuntavaalit on jälleen käyty ja tulokset alkavat olla selvillä. Muuramen demarit sai vaaleissa seurakuntamme valtuustoon 5 paikkaa. Allekirjoittanut on näistä läpipäässeistä yksi. Kiitos siis teille, jotka olette luottamuksenne antaneet myös minulle.

Nöyrä työ seurakunnan ja seurakuntalaisten hyväksi alkaa virallisesti 1.1.2011.

Seurakunnassamme tehdään hyvää työtä muun muassa nuorten parissa. Siitä on hyvä jatkaa ja pitää huolta, että samoin on jatkossakin.

Palveluseteliparatiisi?

Perjantai 22.10.2010 klo 21.44 - Asko Juuti

Kunnissa on nyt sitten innostuttu leikkimään palveluseteleillä. Se tuntuu olevan käänteentekevä taikakalu kuntien palveluntarjonnan ongelmiin. Näin ainakin kovasti todistellaan. Tai siis oikeisto todistelee. Ei muuta kuin palvelusetelit kehiin ja lakisääteisten peruspalvelujen järjestäminen on hoidettu. Onko asia todellakin näin yksinkertainen?

Lue lisää »

Toiset on tasa-arvoisempia kuin toiset

Torstai 19.8.2010 klo 15.55 - Asko Juuti

Suomalainen terveydenhoitojärjestelmä on myllerryksessä. On syytäkin olla. Nykyinen järjestelmä ei kykene tuottamaan tasa-arvoisia palveluja koko kansalle. Maailman parhaaksi maaksi vastikään rankatulle maalle ei ole mairittelevaa olla OECD-maiden huonoin palvelujen tasa-arvoisessa saatavuudessa.

Lue lisää »

Kesä luo pohjan vaaleihin

Perjantai 11.6.2010 klo 23.37 - Asko Juuti

Eletään poliittisesti tärkeitä aikoja. SDP piti oman kokouksensa pari viikkoa sitten Joensuussa ja tekikin sen tyylikkäästi. Vire puolueessa on hyvä ja puoluekokouksen valinnat ja linjaukset vain paransivat sitä.

Vihreät piti oman kokouksensa jo viikkoa aiemmin. Siellä taisi olla aika hämmentynyt tunnelma. Vihreät ovat joutuneet hallituksessa sätkynuken rooliin. Eihän siinä mitä muuten, mutta ihmettelen, kun haluavat jatkaakin siinä roolissa; porvariston vietävänä.


Lue lisää »

EK:n vastuuton vallankäyttö

Keskiviikko 28.4.2010 klo 16.15 - Asko Juuti

Elinkeinoelämän keskusliiton, EK:n tavoitteena on ollut koko nykyisen hallituksen ajan röyhkeästi rapauttaa työmarkkinoiden sopimuskulttuuria. Tavoitteena on suvereeni valta. On aivan totta myös, että palkansaajaliitot eivät ole olleet valmiita tähän hyökkäykseen.

Lue lisää »

YLEn antoa...

Perjantai 12.3.2010 klo 21.28 - Asko Juuti

On se vaan mennyt mielenkiintoiseksi tämä asoiden parlamentaarinen  valmistelu. Kokoomus on kehittänyt siitä ihan oman mallin. Yhdessä sovittuun menevät kokoomusministerit suhmuroimaan omia pikkulisäyksiä omien pikkulobbareiden huutelun perusteella. Kun nämä pikkumuutokset eivät sitten toisille kelpaakaan enää, onkin kaikkien muiden kuin kokoomuksen vika, jos asia kaatuu. Surkuhupaisaa ja kansa on ihmeissään, missä milloinkin mennään.

Missä mennään ja mihin mennään?

Perjantai 12.2.2010 klo 12.00 - Asko Juuti

Viime päivät kotimaista keskustelua on hallinnut perustuslakimuutosta tehneen Taxellin työryhmän raportti. Totta kai siitä syntyi poliittinen kädenvääntö. Tavoite vahvistaa parlamentaarista valtaa on sinällään hyvä. Toisaalta historiamme aikana presidentin ja eduskunnan/valtioneuvoston välinen sopiva jännite on ollut vain hyväksi Suomelle.

Lue lisää »

Mitä on hyvinvointi?

Sunnuntai 8.11.2009 klo 15.26

Voihan tämän pistää kateudenkin piikkiin, mutta jotenkin olen ollut huomaavinani, ettei todellista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia saa rahalla. Mitenkäs sitä sitten saa?

Lue lisää »

Kuinka irti kuntatalouden kurimuksesta?

Torstai 20.8.2009 klo 16.10

Kuntatalouden vastuunpakoilu valtion ja kuntien kesken on lopetettava.
Se, joka säätää lait, varmistaa myös taloudelliset resurssit.
Kuntatalous on vääristynyt enemmän valtakunnallisen poliittisen päätöksenteon kuin kuntien toimenpiteiden vuoksi. Kunnille on jäänyt juoksupojan rooli. Tee sitä, mitä käsketään, niin saat sentin.

Lue lisää »

Vielä on kesää jäljellä! Lomaa ja lööppejä.

Tiistai 4.8.2009 klo 16.08

Kelit ei kun paranee ja hyviä lomasäitä on riittänyt pitkin kesää tähänkin mennessä. Oma lomani on jo pidetty ja töissäkin oltu jo useampi viikko loman jälkeen.

Lue lisää »

Terveisiä vihreältä saarelta!

Keskiviikko 25.3.2009 klo 22.34

Irlanti on edelleen omaleimainen kansakunta tuulisella saarellaan. Ihmiset ovat ylpeitä juuristaan ja maastaan. Vaikka taloudellisesti Irlannilla ei menekään juuri nyt ollenkaan hyvin, ovat he kuitenkin puheliaita ja avuliaita vierailleen.

Lue lisää »

Nyt olisi hyvä tilaisuus...

Torstai 12.2.2009 klo 14.47

Kyllä. Nyt olisi hyvä tilaisuus osallistua ja tuoda mielipiteitä esille.

Nimittäin Sdp:n puoluevaltuuston kokous (4.3.2009 Helsingissä) lähestyy ja ihan mieluusti ennen kokousta kuulisin muidenkin kuin pelkästään omia mielipiteitä.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokouksessa tullaan keskustelemaan EU-vaalien ehdokasasettelusta ja ihan takuuvarmasti myös taloustilanteesta niin meillä kuin muuallakin.

Soittele, laita tekstari, sähköpostia tai nykäise hihasta, niin jutellaan lisää.

Hyvä tilaisuus on myös tulla 27.2.2009 klo 18 A-salille Jyväskylään.

Siellä on paikalla muitakin puoluevaltuutettuja kuulemassa mielipiteesi.

Nähdään

Terveisin

Asko

Uuden valtuuston kokous lähestyy

Sunnuntai 18.1.2009 klo 11.31

Terve taas. Syksyn vaalien jälkeinen aika on käytetty Muuramessakin puolueiden välisiin neuvotteluihin. Tavoitteena on ollut vaalituloksen jalostaminen vastaamaan kuntalaisten tahtoa mahdollisimman hyvin luottamuspaikkojen jaossa. Neuvottelut ovat tähän asti olleet aidot neuvottelut, sanelupolitiikkaan ei ole vielä kukaan sortunut. Myös pienet ryhmät on huomioitu. Neuvottelujen tulos vahvistettaneen valtuuston kokouksessa 26.1.09.

Lue lisää »

Kuntavaalien pohdintaa

Maanantai 3.11.2008 klo 18.47

Kuntavaalien jälkeen on alkanut puolueen sisällä mielenkiintoinen pohdinta, kuinka tässä oikein kävikään. Koko maan osalta demareille ei käynyt oikein mitenkään, jos verrataan 2007 eduskuntavaaleihin. 2004 kuntavaaleihin verrattuna tuli selvä lommo kylkeen. Ongelman aiheutti isojen kaupunkien heikko tulos. Pienempien kuntien jopa loistavatkin tulokset peittyvät mm. Helsingin ja Tampereen selkäsaunojen alle. Tätä ristiriitaa on minua viisaampien analyytikkojen puoluetoimistolla syytä pohtia ihan tosissaan. En oikein usko, että vaaliohjelma oli syypää tilanteeseen. En usko myöskään, että puolueen johto on syypää sen enempää.

Lue lisää »

Miksi menestys on vain harvojen etuoikeus?

Keskiviikko 22.10.2008 klo 18.39 - Asko Juuti

Ajan henki näkyy olevan, että se joka menestyy, ei olekaan tyytyväinen menestykseensä. Pitää menestyä vielä paremmin. Kohtuullinen korvaus hyvin tehdystä työstä tai bisnesideasta ei riitäkään vaan pitää saada jättimäinen palkkio, optio tai muu vastaava taloudellinen hyöty. Tyytyväisimpiä omaan toimeentuloonsa ovat muuten keskituloiset. Tällaisia tutkimustuloksia luin tässä hiljan.

Lue lisää »

Mikä on bluffin ja totuuden ero?

Torstai 9.10.2008 klo 23.13 - Asko

Mistä erottaa bluffin todesta?

Tämä kysymys on syytä tehdä, kun seuraa kokoomuksen viimeaikaisia lausuntoja.

 

Lue lisää »

« Uudemmat kirjoitukset