Yhteystiedot

Asko Juuti
Saarikontie 8
40950 Muurame
040 565 3364
asko.juuti@kolumbus.fi

Uusimmat kirjoitukset

Uutiset

8.6.2017Muuramen kunnanvaltuuston valintojaLue lisää »19.12.2015KunniamerkkiLue lisää »

Seurakuntavaalit

Maanantai 14.11.2022 - Asko Juuti

Seurakuntien toiminta on poikkeavistakin mielipiteistä huolimatta osa meidän yhteiskunnan palveluverkkoa, infraa, kuten hienompi termi kuuluu.

Lue lisää »

Avainsanat: seurakunta, seurakuntavaalit, vaalit

Vaaleja tulossa ruuhkaksi asti

Tiistai 9.3.2021 klo 16.22 - Asko Juuti

Hei vaan!

Nyt on omalla kohdalla vaaleja tulossa oikein ruuhkaksi asti. Olen ehdolla sekä ammattiliittoni Tehyn valtuustovaaleissa että kuntavaaleissa.

Ensin toteutuu Tehyn vaalit. Niissä äänestysaika on 29.03.2021 09:00 - 21.04.2021 ja ehdokasasettelu on päättynyt.

Jos minä olen sinulle sopiva ehdokas, voit sähköisessä äänestyksessä etsiä numeroni 45 ja klikata sitä.

Kuntavaalit siirtyivätkin juuri parilla kuukaudella eteenpäin touko-kesäkuulle. Ehdokasasettelukin jatkuu vielä 4.5.2021 saakka, joten ehdokasnumeroita ei ole vielä arvottu.

Äänestys on näillä näkymin seuraavasti:

  • ennakkoäänestys kotimaassa: 26.5. - 8.6.2021
  • ennakkoäänestys ulkomailla: 2. - 5.6.2021
  • vaalipäivä: 13.6.2021

Jos tunnet vähänkään kiinnostusta yhteisiin kunnallisiin asioihin, niin lähde mukaan ehdokkaaksi. Voit olla vaikka minuun yhteydessä.

Avainsanat: vaalit

Kiitos luottamuksesta jälleen kerran!

Tiistai 20.11.2018 klo 11.24 - Asko Juuti

Kiitos luottamuksesta!

Tuellanne jatkan Muuramen kirkkovaltuustossa seuraavat neljä vuotta.

Lue lisää »

Realismia soteuudistukseen

Maanantai 12.2.2018 klo 10.47 - Asko Juuti

Soteuudistusta on väännetty jo niin kauan, ettei kukaan kohta muista, milloin se alkoi. Näyttää myös unohtuneen pääosin, miksi uudistuksen tekoon on lähdetty.

Lue lisää »

Avainsanat: sote, soteuudistus

Mitä kuntavaalien jälkeen?

Maanantai 3.4.2017 klo 13.37 - Asko Juuti

Viikon päästä ollaan viisaampia, mitkä puolueet voittivat ja mitkä hävisivät kuntavaalit. Joka tapauksessa mihinkään vaalien jälkeiseen kuherruskuukauteen ei ole aikaa.

Lue lisää »

Peruspalvelut, miksi ja ketä varten

Tiistai 14.3.2017 klo 11.22 - Asko Juuti

Meneillään olevassa yli maan kulkevassa palvelujen uudistusmyllerryksessä on tärkeää muistaa, miksi niitä palveluja ylipäätään järjestetään. Merkityksetöntä ei ole myöskään, miten palvelut järjestetään.

Lue lisää »

Sotesta, sorry

Keskiviikko 1.3.2017 klo 12.13 - Asko Juuti

Kun reilut 2 vuotta sitten kirjoitin soteuudistuksesta tänne sivuilleni viimeksi, en olisi voinut millään uskoa, että sitä seuranneiden eduskuntavaalien jälkeen poliittinen päätöksen teko taantuu nykyiselle tasolleen.

Lue lisää »

Tavallisen ihmisen tavallinen kirkko

Perjantai 7.11.2014 klo 10.00 - Asko Juuti

Olen vuosia miettinyt, miksi seurakuntiin kuuluu selkeä enemmistö suomalaisista, mutta seurakunnan tilaisuuksissa käy heistä vain murto-osa. Yksi syy tähän voi olla, että kirkolla on tiettyjä viranomaistehtäviä, esimerkiksi väestörekisterin ylläpito, avioliittoon vihkiminen ja vainajien hautaaminen. Kirkko on myös osa suomalaista kulttuuria. Kuuluessaan seurakuntaan ihminen tietää kuuluvansa johonkin, olevansa yhteisön jäsen. Jäsenyys siis kannattaa, mutta seurakunnan hengellinen toiminta tuntuu vieraalta.

Miksi sitten niin harva seurakunnan jäsen äänestää seurakuntavaaleissa?

Osa syy taitaa olla juuri se, että liian harva äänestää. Sen seurauksena valtaa seurakunnissa käyttää liian usein väestöstä vähemmistönä oleva arvokonservatiivien aktiivinen joukko. He tietävät, että vain äänestämällä voi vaikuttaa haluamaansa suuntaan.

Näin pitäisi toimia koko kirkkoon kuuluvan väestön. Itse asiassa näin pitäisi toimia koko väestön kaikissa vaaleissa. Oma ääni kuuluu vain äänestämällä.

Jos haluat tavalliselle ihimiselle sopivan seurakunnan, käy antamassa äänesi, sillä me tarvitsemme avointa, armollista ja anteeksiantavaa kirkkoa. Se tekee paljon hyvää ja arvokasta työtä erityisesti lasten ja nuorten parissa. Sieltä saa myös muut heikompiosaiset apua hädän hetkellä. Oikea kirkko ei erittele ihmisiä hyviin ja huonoihin vaan kaikki ovat yhtä arvokkaita Jumalan edessä. Siksi myöskään ihmisillä ei ole oikeutta asettua toistensa yläpuolelle.

Jos haluat oman seurakuntasi ja kirkon yleisemminkin toimivan näin, käy antamassa äänesi tulevana sunnuntaina tavallisen ihmisen tavalliselle kirkolle.

Soteko susi?

Sunnuntai 26.10.2014 klo 16.48 - Asko Juuti

Enpä ole vähään aikaan kirjoitellut tänne mutta nyt oli ihan pakko. Sen verran sekavaksi on mennyt sotesoppa. Taitaa kokouspöytien vesilasien vettä läikyttää se kuuluisa vaalikiima ja raha.

Lue lisää »

Uudistukset tärkeysjärjestykseen!

Maanantai 24.2.2014 klo 20.22 - Asko Juuti

Suomen tulevaisuuden ja nimenomaan suomalaisten hyvinvoinnin kannalta on käytännössä välttämättömyys, että yhteiskuntamme rakenteet vastaavat aikansa haasteisiin.

Lue lisää »

Malttia, malttia...

Maanantai 22.10.2012 klo 23.23 - Asko Juuti

Kirjoittelin vähän aikaa sitten terveyspalvelujen historiasta ja uudistuksesta. Nyt meinaa osalla uudistuksen tekijöistä mopo keulia ja tulevien vaalien tulos olla tärkeämpi kuin tuleviin vuosikymmeniin vaikuttava merkittävä palvelu-uudistus.

Nyt jäitä hattuun ja maltti mukaan! Muuten saattaa tulla tulokseksi tuluskukkaro eikä merkittävää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenne uudistusta.

Lue lisää »

Kuntavaalit on myös maakuntavaalit

Maanantai 15.10.2012 klo 0.50 - Asko Juuti

Parin viikon päästä kuntavaaleissa äänestetään myös koko maakuntaamme Keski-Suomea koskevista asioista. Vaalituloksen perusteella valitaan myös kuntien yhteisten toimintojen luottamushenkilöhallinto. Maakunta- ja koulutuskuntayhtymien valtuustot saavat uuden kokoonpanon. Myös sairaanhoitopiirin valtuusto ja perusterveydenhuollon kuntayhtymien hallinnot uudistuvat samoin.

Lue lisää »

Avainsanat: rakennemuutos, talous, maakunta, Keski-Suomi

Sisä- vai ulkokehällä

Perjantai 12.10.2012 klo 22.56 - Asko Juuti

Nyt on tullut selväksi, mitä Kokoomus ei halua. Tai siis Kokoomuksen oikeistosiiven takap..., siis taustahenkilöt eivät halua.

Lue lisää »

Terveyttä meille kaikille!

Torstai 4.10.2012 klo 22.01 - Asko Juuti

Terveydenhuolto on ollut ja tulee olemaan tulevina vuosina isojen haasteiden edessä. Väestön ikääntyminen, hoitohenkilöstön riittävyys, sairaalarakennusten huono kunto ja taloushaasteet vaativat vakavaa pohdintaa koko Suomessa. Uusia ideoita kaivataan roppakaupalla. Miten tähän tilanteeseen on tultu ja miten ongelmat ratkaistaan?

Lue lisää »

Avainsanat: terveydenhuolto, sairaanhoito

Kuntauudistus- siunaus vai tuho

Torstai 1.3.2012 klo 10.01 - Asko Juuti

On totta, että kuntauudistus on tarpeen. Vielä tarpeellisempi on kuitenkin palvelurakenneuudistus. Jättikuntia tekemällä rajoja siirtelemällä se ei kuitenkaan onnistu. On syytä muistaa, että ihmisten tekemät asiat ovat aina enemmän tai vähemmän vallankäyttöön liittyviä.

Lue lisää »

Avainsanat: kuntauudistus, kilpailu, organisointi, palvelutuotanto

Luottamus

Keskiviikko 14.9.2011 klo 20.10 - Asko Juuti

Avoimella keskustelulla työpaikan asioista ja sitä kautta rakennetulla luottamuksella turha epävarmuus häviää. Muutenkin riittää syitä, jonka vuoksi murehtia mm. työpaikkansa puolesta.

Lue lisää »

Asko Juuti: Suomen tulevaisuus kahden päivän päästä

Perjantai 15.4.2011 klo 23.23 - Asko Juuti

Sunnuntai-iltaan mennessä ratkeaa, mihin suuntaan Suomi ja suomalaiset on menossa. Onko suuntana -kaikki mulle heti tänne vai -kaikki mukaan?

Lue lisää »

Asko Juuti: Oikeisto on tehnyt EU:sta ongelman

Sunnuntai 10.4.2011 klo 15.00 - Asko Juuti

Suomen oikeistolla on ongelma. Ongelman nimi on EU. Periaatteessa hyvä järjestelmä on valjastettu vain ja ainoastaan markkinatalouden hiekkalaatikoksi. Ja seuraukset ovat valitettavan karseita.

Lue lisää »

Asko Juuti: Terveydenhuollon rakenteet vanhentuneet

Perjantai 8.4.2011 klo 22.17 - Asko Juuti

 

Vaikka suomalainen terveydenhuolto on edelleen kansainvälisesti mitaten edullista verrattuna bruttokansantuotteeseen, on jotain pielessä. Valtionhallinto kiukuttelee hajanaisen järjestelmän ongelmista. Kunnat valittavat kustannusten nousua ja kuntalaiset joutuvat odottelemaan hoitoon pääsyä. Lisäksi henkilöstö voi huonosti. Kukaan ei ole tyytyväinen.


Lue lisää »

Avainsanat: terveydenhuolto

Osakkeenomistajien osingotko Finnairin liikeidea? kysyy Asko Juuti

Torstai 7.4.2011 klo 10.15 - Asko Juuti

Suomen valtionneuvoston kanslian omistajohjauksesta vastaavan yksikön kommenttien mukaan Finnairin uusilla optiojärjestelyillä sitoutetaan liiketoimintajohtajat aiempaa paremmin varmistamaan osakkeenomistajien etua. Siis muita perusteita kyseiseen järjestelyyn ei ole. Uskomatonta!

Lue lisää »

Vanhemmat kirjoitukset »